Jak pomagać potrzebującym rodzinom?

Osoby, które trafiły na stronę Fundacji Rodziny Górniczych, z pewnością zastanawiają się, w jaki sposób mogą nieść pomoc potrzebującym rodzinom. Wyjaśniamy. Nie prowadzimy działalności gospodarczej, a wszystkie nasze działania finansowane są ze składek, a także darowizn, które przekazywane są przez firmy i osoby prywatne. Inną formą pomocy w naszej codziennej misji, jest przekazanie naszej fundacji górników odpisu 1% podatku.

W codziennej działalności pomagamy wdowom, sierotom i  inwalidom górniczym, a także rodzinom górniczym, które potrzebują wsparcia materialnego.

W dniu 28 czerwca 2019 roku Żłobek Mały Szkrab, działający przy Centrum Usług Wspólnych, zorganizował Festyn Charytatywny. Podczas wydarzenia prowadzona była zbiórka publiczna środków na działalność statutową Fundacji Rodzin Górniczych. Zebrano 995,72 zł.

Dziękujemy Organizatorom: Dyrekcji Żłobka Mały Szkrab i Restauracji Śląska Prohibicja.

Jeśli Państwo również chcieliby pomóc, zachęcamy do wpłacania darowizn lub umożliwienia organizacji zbiórek publicznych podczas wydarzeń

Dziękujemy!

Chcesz pomóc - kliknij tutaj