Jak pomagać potrzebującym rodzinom?

Osoby, które trafiły na stronę Fundacji Rodziny Górniczych, z pewnością zastanawiają się, w jaki sposób mogą nieść pomoc potrzebującym rodzinom. Wyjaśniamy. Nie prowadzimy działalności gospodarczej, a wszystkie nasze działania finansowane są ze składek, a także darowizn, które przekazywane są przez firmy i osoby prywatne. Inną formą pomocy w naszej codziennej misji, jest przekazanie naszej fundacji górników odpisu 1% podatku.

W codziennej działalności pomagamy wdowom, sierotom i  inwalidom górniczym, a także rodzinom górniczym, które potrzebują wsparcia materialnego.

Wycieczka „Odpoczynek z naturą – zwiedzanie zoo” dla podopiecznych Fundacji Rodzin Górniczych

Relacja z wycieczki „Odpoczynek z naturą – zwiedzanie zoo” dla podopiecznych Fundacji Rodzin Górniczych
W dniu 10 października zwiedziliśmy Śląski Ogród Zoologiczny. Wspaniale spędzony czas na integracji, obcowaniu z naturą 🙂 I te opowieści o mieszkańcach zoo naszej Pani przewodnik niezapomniane 😉
A wszystko to dzięki Marszałkowi Województwa Śląskiego Panu Jakubowi Chełstowskiemu i Dyrekcji Śląskiego Ogrodu Zoologicznego, którzy zapewnili nam wstęp do zoo i oprowadzanie przewodnika. Dziękujemy 🙂