Jak pomagać potrzebującym rodzinom?

Osoby, które trafiły na stronę Fundacji Rodziny Górniczych, z pewnością zastanawiają się, w jaki sposób mogą nieść pomoc potrzebującym rodzinom. Wyjaśniamy. Nie prowadzimy działalności gospodarczej, a wszystkie nasze działania finansowane są ze składek, a także darowizn, które przekazywane są przez firmy i osoby prywatne. Inną formą pomocy w naszej codziennej misji, jest przekazanie naszej fundacji górników odpisu 1% podatku.

W codziennej działalności pomagamy wdowom, sierotom i  inwalidom górniczym, a także rodzinom górniczym, które potrzebują wsparcia materialnego.

Pomogli

Niesienie pomocy to piękna rzecz! Dlatego z radością informujemy, że nasza Fundacja otrzymała wsparcie od firmy

logoVHCT

BETON ARCHITEKTONICZNY

Środki zostaną przekazane na rzecz wsparcia rodzin górniczych poszkodowanych w wypadkach przy pracy. Bardzo nam miło, dziękujemy.

Jeśli Państwo również chcieliby pomóc, zachęcamy do wpłacania darowizn

Dziękujemy!

Chcesz pomóc - kliknij tutaj

Działania naszej Fundacji są doceniane przez wiele osób. Miło nam poinformować, że do grona naszych Darczyńców dołączyła firma:

II - Inwestycje CL Spółka Akcyjna

logo sielanka

Serdecznie dziękujemy za wsparcie dla Rodzin, które szczególnie tego potrzebują.

Jeśli Państwo również chcieliby pomóc, zachęcamy do wpłacania darowizn

Dziękujemy!

Chcesz pomóc - kliknij tutaj

W dniu 14 stycznia 2019 roku po raz kolejny Fundacja Rodzin Górniczych na zaproszenie Górniczej Izby Przemysłowo-Handlowej prowadziła zbiórkę datków na rzecz organizacji wypoczynku dzieci i młodzieży – podopiecznych Fundacji w 2019 roku. Podczas Koncertu Noworocznego zebrano do skarbonki 2537 zł, natomiast na konto Fundacji wpłynęła kwota 4300 zł, czyli łącznie uczestnicy wydarzenia przekazali kwotę 6837 zł.
W trakcie uroczystości Prezes Fundacji Rodzin Górniczych Ryszard Wyględacz wręczył Medal Przyjaciela Fundacji Prezesowi Górniczej Izby Przemysłowo-Handlowej Januszowi Olszowskiemu.
Odznaczenie Medalem "Przyjaciel Fundacji" ma na celu podziękowanie darczyńcom i przyjaciołom Fundacji, którzy w sposób szczególny wspomagali działania Fundacji.
Kapituła Medalu "Przyjaciel Fundacji Rodzin Górniczych" w 2018 r. przyznała Medale za wieloletnie wspieranie finansowe Fundacji, promowanie jej działalności, pomoc w realizacji inicjatyw służących gromadzeniu środków pozwalających nieść pomoc rodzinom górniczym.
Medal przyznano Górniczej Izbie Przemysłowo-Handlowej za wieloletnią współpracę z Fundacją w celu zapewnienia jej środków finansowych, które przeznacza na cele statutowe, włączanie się w inicjatywy Fundacji, promowanie działalności Fundacji w środowisku górniczym.

Dziękujemy wszystkim Darczyńcom, bo tylko dzięki Wam możemy prowadzić naszą pomocową działalność.

Fotorelacja

GIPH koncert 2019

W dniu 5 marca 2019 roku podczas Konferencji nt. "Aktualnego stanu prac związanych z uruchomieniem kopalń na Śląsku w tym Orzesze i Nowa Ruda " Fundacja Rodzin Górniczych prowadziła zbiórkę datków na pomoc dla wdów po górnikach będących w trudnej sytuacji finansowej.
Dziękujemy Organizatorowi – Bractwu Gwarków za umożliwienie przeprowadzenia zbiórki, a wszystkim Darczyńcom za wsparcie, bo tylko dzięki Wam możemy prowadzić naszą pomocową działalność.

konferencja 5 marca 2019