Nasza Fundacja jako laureat konkursu DOZ Fundacji  dbam o zdrowie "Razem możemy więcej" 2021 edycja IX zrealizowała projekt pt.: "Dofinansowania do zakupu leków i wyrobów medycznych dla podopiecznych Fundacji Rodzin Górniczych".

Realizacja projektu obejmuje okres 01.03.2021r.-30.09.2021r. Pomoc została udzielona podopiecznym, którzy ponoszą duże wydatki na leki i wyroby medyczne ze względu na choroby przewlekłe, posiadane orzeczenie o niepełnosprawności lub cierpiący na schorzenia ze względu na wiek senioralny. Wsparcie przekazano 19 osobom. Łączna wysokość wsparcia w projekcie wyniosła 60.000zł, z czego dofinansowanie z DOZ Fundacji 20.000zł, a wkład własny: 40.000zł, w tym dofinansowanie z Fundacji ARP 20.000zł.

Projekt realizowany w ramach IX edycji Konkursu RAZEM MOŻEMY WIĘCEJ, organizowanego przez DOZ Fundację dbam o zdrowie.

Więcej na temat konkursu: dozfundacja.pl/projekty/granty

Baner DOZ 2021

Projekt dofinansowany ze środków Fundacji ARP