W dniu 10 lutego 2020 roku po raz kolejny Fundacja Rodzin Górniczych na zaproszenie Górniczej Izby Przemysłowo-Handlowej prowadziła zbiórkę datków na rzecz organizacji wypoczynku dzieci i młodzieży – podopiecznych Fundacji w 2020 roku. Podczas Koncertu Noworocznego zebrano do skarbonki 4102 zł, natomiast na konto Fundacji wpłynęła kwota 700 zł, czyli łącznie uczestnicy wydarzenia przekazali kwotę 4802 zł.

Dziękujemy wszystkim Darczyńcom, bo tylko dzięki Wam możemy prowadzić naszą pomocową działalność.

FotorelacjazbiorkaGIPH2020

Wydawnictwo Górnicze prowadziło sprzedaż kalendarza na 2020 rok z którego dochód został przekazany na pomoc rodzinom poszkodowanym w tragediach górniczych będących pod opieką Fundacji Rodzin Górniczych. Wydawnictwo z tego tytułu przekazało 2382,11 zł
Dziękujemy Wydawnictwu :)
Dziękujemy wszystkim, którzy zakupili kalendarz :)

kalendarz2020

zbiórkiBarbórkiKWK2019

Dzięki ofiarności Agencji Restrukturyzacji Przemysłu S.A. rodziny poszkodowane w tragediach górniczych będą miały piękne święta.

Fundacja ARP przekazała Fundacji Rodzin Górniczych 45 tys. zł. Otrzymana pomoc została przekazana rodzinom w formie bonów towarowych w dniu 7 grudnia 2019 roku.

ARP2019

Spółka Restrukturyzacji Kopalń w dniu 3 grudnia w siedzibie Opery Śląskiej w Bytomiu zorganizowała uroczystą akademię barbórkową. Zgromadziło się na niej około 400 osób - kierownictwo spółki i zaproszeni przez nie goście oraz przedstawiciele załogi.

Zaproszeni goście zamiast zwyczajowych kwiatów proszeni byli o przekazanie datków na Fundację Rodzin Górniczych.
Dziękujemy Zarządowi, pracownikom SRK i wszystkim darczyńcom za wsparcie dla naszych podopiecznych - rodzin poszkodowanych w tragediach górniczych.