Nowy Rok przyniósł nam dwa tragiczne wypadki zbiorowe na kopalniach Pniówek i Zofiówka, przypominając jak niebezpieczna jest praca górników. Wszyscy łączymy się w bólu z rodzinami, które straciły w tych wypadkach swoich najbliższych. Wspominamy tych, którzy już wcześniej stracili życie pod ziemią.

Zbiórka funduszy na rzecz poszkodowanych rodzin:

PKO BP 41 1020 2313 0000 3802 0349 5611 lub on-line przez https://fundacjafrg.pl/jak-pomagac/darowizny

Zostały również uruchomione zbiórki na:

siepomaga - https://www.siepomaga.pl/kopalnia-pniowek

pomagam.pl - https://pomagam.pl/zofiowka

Wypadek IV2022

KONTAKT DLA POSZKODOWANYCH RODZIN

TEL. 32 757-26-08, 508-181-546 LUB E-MAIL: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.