Fundacja realizuje projekt „Dofinansowania do sprzętu komputerowego i oprogramowania do nauki dla uczniów i studentów - podopiecznych Fundacji Rodzin Górniczych”. Realizacja projektu obejmuje okres 01.05.2021r.-30.10.2021r. Łączna wysokość wsparcia w projekcie 45.000zł, w tym dofinansowanie z Fundacji Orlen - 30.000zł, wkład własny Fundacji Rodzin Górniczych wyniesie: 15.000zł. Pomoc została udzielona 55 stypendystom, w których rodzinach są niskie dochody, osoby ciężko chore, niepełnosprawne oraz rodzinom wielodzietnym. Kwalifikacja do projektu przeprowadzona została na podstawie wniosków stypendialnych na rok szkolny 2020/21.

Dofinansowano ze środków Fundacji Orlen

Fundacja Orlen logotyp

Jesteśmy bardzo wdzięczni Darczyńcy, nasi Stypendyści czywiście też :)