Drodzy Podopieczni,

Tegoroczne święto 4 grudnia będzie obchodzone w warunkach zwiększonego dystansu społecznego z powodu pandemii. Niestety w tym roku bez tradycyjnych Barbórek, w poczuciu zagrożenia o zdrowie nasze i naszych bliskich. Niemniej Święto Górników jest i słowa życzeń oraz otuchy.

Prezydent RP Andrzej Duda osobiście przekazuje z Pałacu Prezydenckiego życzenia dla rodzin górniczych.

"W imieniu Rzeczypospolitej i wszystkich rodaków chcę przekazać Państwu słowa uznania, wdzięczności i wielkiego szacunku" - mówi Pan Prezydent.

Zachęcamy do wysłuchania życzeń barbórkowych Prezydenta RP Andrzeja Dudy w formie filmiku dostępnego poniżej

zyczenia aduda23 kprm

Materiał filmowy otrzymany z Kancelarii Prezydenta RP.