Jak pomagać potrzebującym rodzinom?

Osoby, które trafiły na stronę Fundacji Rodziny Górniczych, z pewnością zastanawiają się, w jaki sposób mogą nieść pomoc potrzebującym rodzinom. Wyjaśniamy. Nie prowadzimy działalności gospodarczej, a wszystkie nasze działania finansowane są ze składek, a także darowizn, które przekazywane są przez firmy i osoby prywatne. Inną formą pomocy w naszej codziennej misji, jest przekazanie naszej fundacji górników odpisu 1% podatku.

W codziennej działalności pomagamy wdowom, sierotom i  inwalidom górniczym, a także rodzinom górniczym, które potrzebują wsparcia materialnego.

Ukierunkowane zbiórki na konto

Fundacja prowadzi ukierunkowane zbiórki dla podopiecznych, którzy wymagają wsparcia w leczeniu, rehabilitacji czy też sfinansowaniu zabiegów medycznych nie objętych finansowaniem NFZ.

Poniżej przedstawiamy prezentację naszych potrzebujących pomocy podopiecznych.

Prezentacja podopieczni IV

Jesteśmy wdzięczni za każdą pomoc na rzecz naszych podopiecznych
FUNDACJA RODZIN GÓRNICZYCH
40-039 Katowice,
ul. Powstańców 30
Przelewy krajowe:

PKO BP 41 1020 2313 0000 3802 0349 5611

ING 10 1050 1214 1000 0022 0373 0318

(Zarówno przepisy ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych, jak i ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych przewidują możliwość odliczania od podstawy opodatkowania (dochodu) kwot dokonanych przez podatników darowizn.)