Jak pomagać potrzebującym rodzinom?

Osoby, które trafiły na stronę Fundacji Rodziny Górniczych, z pewnością zastanawiają się, w jaki sposób mogą nieść pomoc potrzebującym rodzinom. Wyjaśniamy. Nie prowadzimy działalności gospodarczej, a wszystkie nasze działania finansowane są ze składek, a także darowizn, które przekazywane są przez firmy i osoby prywatne. Inną formą pomocy w naszej codziennej misji, jest przekazanie naszej fundacji górników odpisu 1% podatku.

W codziennej działalności pomagamy wdowom, sierotom i  inwalidom górniczym, a także rodzinom górniczym, które potrzebują wsparcia materialnego.

W dniu 5 marca 2019 roku podczas Konferencji nt. "Aktualnego stanu prac związanych z uruchomieniem kopalń na Śląsku w tym Orzesze i Nowa Ruda " Fundacja Rodzin Górniczych prowadziła zbiórkę datków na pomoc dla wdów po górnikach będących w trudnej sytuacji finansowej.
Dziękujemy Organizatorowi – Bractwu Gwarków za umożliwienie przeprowadzenia zbiórki, a wszystkim Darczyńcom za wsparcie, bo tylko dzięki Wam możemy prowadzić naszą pomocową działalność.

konferencja 5 marca 2019