Jak pomagać potrzebującym rodzinom?

Osoby, które trafiły na stronę Fundacji Rodziny Górniczych, z pewnością zastanawiają się, w jaki sposób mogą nieść pomoc potrzebującym rodzinom. Wyjaśniamy. Nie prowadzimy działalności gospodarczej, a wszystkie nasze działania finansowane są ze składek, a także darowizn, które przekazywane są przez firmy i osoby prywatne. Inną formą pomocy w naszej codziennej misji, jest przekazanie naszej fundacji górników odpisu 1% podatku.

W codziennej działalności pomagamy wdowom, sierotom i  inwalidom górniczym, a także rodzinom górniczym, które potrzebują wsparcia materialnego.

Telewizja TVS udostępniła bezpłatne 13 biletów na koncert w dniu 03.11.2018 godzina 17.00 w Sali Widowiskowej Miejskiego Centrum Kultury im. Henryka Bisty ul. Niedurnego 69 Ruda Śląska. Koncert Parada Gwiazd Telewizji TVS z udziałem śląskich wykonawców: Metrum, Kola i Jula znane z naszej anteny jako prowadzące Koncert Życzeń, Duet Karo, Sonitus, Mona Lisa, Duo Fenix. Całość koncertu poprowadził konferansjer Mirosław Riedel.

Dziękujemy Zarządowi TVS.TVS