Informacje o Fundacji Rodzin Górniczych

Największa federacja promująca kickboxing w Polsce wspomoże rodziny górników poszkodowanych podczas niedawnej tragedii, która wydarzyła się w kopalni węgla kamiennego „Zofiówka” w Jastrzębiu-Zdroju.

Prezes DSF Kickboxing Challenge Sławomir Duba postanowił przekazać na rzecz wsparcia Fundacji Rodzin Górniczych w Katowicach 5% zysku z biletów sprzedawanych na galę DSF 16: Śląskie Tąpnięcie, która odbędzie się 1 czerwca w MOSiR Zabrze. Wejściówki można nabyć w serwisie TicketClub.pl.

Łączymy się w bólu z rodzinami górników, którzy stracili życie pod ziemią i oferujemy swą pomoc. Ślązacy to niezwykle twardzi ludzie o niesamowicie mocnych charakterach, stąd tylu fantastycznych zawodników sportów walki jak nasz mistrz Kamil Jenel czy nowa gwiazda federacji Michał Kita. Podczas gali DSF 16 wystąpią przed nami, dedykując swoje pojedynki śląskim braciom – mówi Sławomir Duba.

W trakcie trwania imprezy wolontariusze Fundacji prowadzili zbiórkę funduszy na pomoc poszkodowanym w wypadku na KWK Zofiówka górnikom i rodzinom górniczym. Zebrano 233,84 zł. Dziękujemy Prezesowi DSF Kickboxing Challenge za umożliwienie przeprowadzenia zbiórki oraz wolontariuszom, którzy pomogli Fundacji w zbiórce pieniędzy.