Zapraszamy podopiecznych wraz z opiekunami z klas I i II szkół podstawowych na imprezę „Ja i moja rodzina jesteśmy bezpieczni na drodze”.

Impreza odbędzie się w dniu 7 maja 2019 roku w Pałacu Młodzieży im. prof. A. Kamińskiego w Katowicach przy ul. Mikołowskiej 26 w godzinach 9.00-10.30 lub 11.15-12.45. Udział w wydarzeniu jest bezpłatny. Ilość miejsc ograniczona.

Organizatorami imprezy są: Fundacja Rodzin Górniczych, PZU i Centrum Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego.

Wydarzenie jest w całości finansowane z funduszu prewencyjnego PZU.

Podczas imprezy, która składać się będzie z dynamicznych zabaw i konkursów edukacyjnych z zakresu bezpieczeństwa ruchu drogowego i udzielania pierwszej pomocy, „przemycane” będą podstawowe zasady poruszania się po drogach, sposoby unikania zagrożeń i pozbycia się lęku przed udzielaniem pierwszej pomocy. Wszystkie elementy imprezy skonsultowane zostały z władzami oświatowymi i policją.
Wszyscy uczestnicy zostaną wyposażeni w elementy bezpośrednio zabezpieczające dzieci na drodze i materiały edukacyjne, w tym m.in.:
o kamizelki fluorescencyjne z odblaskami
o opaski odblaskowe
o materiały edukacyjne (dla rodziców i opiekunów).

Poza tym przewiduje się liczne nagrody osób biorących udział w konkursach.
Czas trwania imprezy ok. 1,5 godziny.

Osoby zainteresowane prosimy o zgłoszenia do 19 kwietnia, telefonicznie 327572608, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.