Wyższy Urząd Górniczy i Fundacja „Bezpieczne Górnictwo im. prof. Wacława Cybulskiego” organizują otwarty konkurs fotograficzny pt. „Górniczy pejzaż, górniczy portret”.

Celem konkursu jest:

promocja i krzewienie kultury, pracy oraz tradycji górniczej;
promocja uzdolnionych fotografów profesjonalistów i amatorów zajmujących się szeroko rozumianą tematyką górniczą;
promocja fotografii dokumentującej polski przemysł wydobywczy i jego różne oblicza;
promocja bezpieczeństwa pracy i ochrony środowiska w górnictwie.

Uczestniczyć w nim mogą wszyscy pasjonaci fotografii, zarówno amatorzy, jak też profesjonaliści. Serdecznie zachęcam do rozpropagowania wśród Państwa podopiecznych informacji o tym przedsięwzięciu. Na zwycięzców czekają nagrody pieniężne.

Szczegóły na: http://www.wug.gov.pl/

konkurs fotograficzny WUG2019