W dniu 14 stycznia 2019 roku po raz kolejny Fundacja Rodzin Górniczych na zaproszenie Górniczej Izby Przemysłowo-Handlowej prowadziła zbiórkę datków na rzecz organizacji wypoczynku dzieci i młodzieży – podopiecznych Fundacji w 2019 roku. Podczas Koncertu Noworocznego zebrano do skarbonki 2537 zł, natomiast na konto Fundacji wpłynęła kwota 4300 zł, czyli łącznie uczestnicy wydarzenia przekazali kwotę 6837 zł.
W trakcie uroczystości Prezes Fundacji Rodzin Górniczych Ryszard Wyględacz wręczył Medal Przyjaciela Fundacji Prezesowi Górniczej Izby Przemysłowo-Handlowej Januszowi Olszowskiemu.
Odznaczenie Medalem "Przyjaciel Fundacji" ma na celu podziękowanie darczyńcom i przyjaciołom Fundacji, którzy w sposób szczególny wspomagali działania Fundacji.
Kapituła Medalu "Przyjaciel Fundacji Rodzin Górniczych" w 2018 r. przyznała Medale za wieloletnie wspieranie finansowe Fundacji, promowanie jej działalności, pomoc w realizacji inicjatyw służących gromadzeniu środków pozwalających nieść pomoc rodzinom górniczym.
Medal przyznano Górniczej Izbie Przemysłowo-Handlowej za wieloletnią współpracę z Fundacją w celu zapewnienia jej środków finansowych, które przeznacza na cele statutowe, włączanie się w inicjatywy Fundacji, promowanie działalności Fundacji w środowisku górniczym.

Dziękujemy wszystkim Darczyńcom, bo tylko dzięki Wam możemy prowadzić naszą pomocową działalność.

Fotorelacja

GIPH koncert 2019